El pressupost per al 2022 reserva una partida de gairebé 270.000 euros per a l'Institut Nacional de l'Habitatge

www.andorradifusio.ad

L'Institut Nacional de l'Habitatge tindrà un pressupost, aquest 2022, de prop de 270.000 euros. Entre les funcions que assumirà hi ha la de gestionar i mantenir la Casa Aristot Mora, al carrer Ciutat de Valls d'Andorra la Vella, que es destinarà a habitatge de protecció pública. L'organisme tindrà la responsabilitat de la gestió i el disseny de les polítiques d’habitatge. També del lloguer.

El nomenament per part del Consell General del Comitè Director de l'Institut Nacional de l'Habitatge ha fet que aquest organisme ja pugui començar a funcionar.

Té prevista una despesa d'uns 269.000 euros, 12.000 dels quals seran per accions legals contra possibles recursos administratius a les seves decisions. A més, contempla uns 20.000 euros per contractar valoracions i peritatges.

Entre els objectius principals del nou organisme hi ha la gestió i manteniment de la Casa Aristot Mora per destinar-la a habitatge de protecció pública.

Això comporta el pagament del cànon de cessió d'ús a favor de la Fundació Privada Armor, el manteniment de l'immoble i l'adjudicació dels habitatges a persones beneficiàries.

També assumirà la responsabilitat de la plataforma informàtica vinculada al fitxer de dades relatives als contractes de lloguer i la gestió i manteniment del sistema d'indicadors en aquest àmbit.

Finalment, ha de col·laborar en l'elaboració del pla al dret a l'habitatge i en la proposta de planificació estratègica d'habitatge.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

"Mr. Hand Solo" opta a 8 candidatures als premis Goya L'Executiu preveu un objectiu d'endeutament del 45,2% del PIB per al 2022