ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El preu de la benzina es dispara a l'abril

www.andorradifusio.ad

Els preus de la gasolina tornen a enfilar-se. L'abril marca un nou màxim anual amb increments per a tota mena de combustibles, liderats per la gasolina. En l'últim any, però, és el gasoil el que s'ha apujat més.

L'increment de preus dels carburants continua la seva escalada aquest 2019. Tot això es reflecteix en les dades d'estadística del mes d'abril.

Encapçalats per la gasolina, tots els carburants han experimentat un augment de preu significatiu. Els gasoils, de més d'un punt i, en el cas de la benzina, fins a cinc vegades més alts.

Tot i que, el mes passat, el gasoil (tant el de calefacció com el de locomoció) no és el que més es va encarir, si mirem les dades dels últims dotze mesos, són aquesta mena de combustibles els que més han pujat de preu. El d'ús domèstic, vuit punts, i prop de sis el destinat a vehicles. En canvi, les gasolines no s'han encarit tant el darrer any.

Destaca que, des del febrer de 2019, l'encariment del barril de petroli ha arrossegat cap amunt el preu de tots els combustibles que se'n deriven. Tot just al contrari de la tendència registrada durant el tram final de l'any passat i fins al gener, període en el qual el preu dels carburants havia anat disminuint progressivament. 

Informa: Jordi Cama
Locució: Anna Pifarré

Comparteix: