El preu mitjà del metre quadrat dels pisos baixa un 3,2%

www.andorradifusio.ad

El preu mitjà del metre quadrat dels pisos ha disminuït l'últim any i se situa en prop de 2.750 euros. Pel que fa a l'activitat del mercat immobiliari, ha crescut més d'un 150% respecte el segon trimestre del 2020, en ple confinament.

El cost del sòl a Andorra és elevat perquè és escàs, però les darreres dades parlen d'un lleuger punt d'inflexió. Almenys pel que fa als pisos.

Segons ha publicat el departament d'Estadística el preu mitjà per metre quadrat dels pisos ha baixat un 3,2% aquest segon trimestre respecte el mateix període del 2020. S'ha de tenir en compte, però, que entre el 2019 i el 2020 hi va haver un creixement de més d'un 10% del preu del metre quadrat. 

Per altra banda entre abril i juny s'ha constatat un increment del 158,1% en el nombre total de transaccions immobiliàries respecte els mateixos mesos del 2020. S'ha de tenir en compte que llavors estava vigent el confinament, que va dificultar les operacions del mercat.

Pel que fa a la tipologia dels béns immobles que s'han posat al mercat en aquest temps hi ha hagut un gran increment, de més d'un 100%, en totes les categories, sobretot en la de pisos, habitatges unifamiliars i edificis.

Informa: Pere Moliné
Locució: David Domingo

Comparteix:

La societat de línies regulars d'autobusos Coopalsa demana al Govern uns 800.00 euors per les pèrdues entre setembre i febrer L'oci nocturn celebra la pròrroga dels ajuts al lloguer a l'agost