El Primer de Maig més reivindicatiu 

www.andorradifusio.ad

Aquest 1 de Maig s'ha convocat una manifestació organitzada per sindicats i associacions amb l'objectiu de protestar pel preu de l'habitatge, les condicions laborals i les pensions.

La Unió Sindical, la Coordinadora per un habitatge digne, Stop Violències i el Sindicat d'Ensenyament Públic s'han involucrat en la mobilització, amb altres col·lectius feministes per reivindicar el dret a l'avortament.

També es demanaran comitès d'empresa i modificar la llei sindical. Com a novetat, aquest any hi haurà activitats participatives abans de la manifestació, que començara a la plaça Coprínceps d'Escaldes-Engordany.

"Esperem bastant gent, la veritat, perquè aquest any s'han incorporat i formen part de les reivindicacions i l'organització diversos sindicats i associacions, col·lectius feministes, la Coordinadora per l'habitatge, associacions de residents i tots els sindicats".

Sergi Esteves, secretari general del SEP

Com ja s'havia anunciat de fonts sindicals, també serà eix de la manifestació l'impuls d'una iniciativa legislativa popular sobre habitatge, salaris i pensions. Una "ILP que pugui blindar certs drets de mínims per garantir unes condicions de vida digna al país". 

Informa: Héctor Aza

Imatges: Pau Bonastre

Comparteix:

La guionista Marta Grau és la primera resident de l'any de Faber Andorra  40 anys d'"Andorra, postals i altres poemes" de Miquel Martí i Pol