ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Primera sentència de la justícia contra el Tobotronc

www.andorradifusio.ad

El Tribunal Superior condemna Camprabassa a indemnitzar amb 14.000 euros una nena que va patir danys al peu l´agost del 2011. En la sentència el tribunal deixa clar que "cal un sistema de retenció més eficaç que un simple cinturó de seguretat". L´Associació Stop Tobotronc ha celebrat la decisió i creu que marca un precedent important per a tots els afectats.

L´agost del 2011, una nena de 12 anys va pujar al Tobotronc acompanyada del seu germà de 15. A la corba 11, el peu de la menor va picar contra una barana protectora i en la següent contracorba li va sortir part del cos de la vagoneta, tal com es relata en la demanda de la seva família a la justícia. El resultat va ser una lesió al peu, amb una marca que li quedarà per sempre, i una lesió tibial.

Després que el Tribunal de Batlles desestimes la demanda, ha estat el Superior qui ha donat la raó a l´afectada i ha condemnat Camprabassa a pagar 14.000 euros dels gairebé 15.000 que demanava.

L'argument principal és que considera els mecanismes de seguretat insuficients. Diu textualment que "es va produir un dany, quan aquest hauria pogut ser evitat amb l´adopció d´altres mecanismes de seguretat com exigeixen en altres atraccions, com seria un sistema de retenció més eficaç que un simple cinturó de seguretat o el fet que els trineus gaudissin d´un petit carenat o d´un altre sistema de protecció de peus".

Tot i que el tribunal reconeix que tampoc hi va haver un compliment estricte del reglament, que obliga que un menor vagi acompanyat d´un adult, ho desestima perquè considera que no hi ha un vincle amb el fet que la menor es fes mal.

El president de l'Associació Stop Tobotronc s'ha mostrat sorprès, ja que no coneixien aquest accident, tot i que tan sols va ser una setmana abans que el de la seva filla, en el qual les lesions que va patir la menor van ser més greus. Tanmateix ha celebrat la sentència i considera que serà clau per a les altres denúncies, ja que en aquesta la justícia reconeix que els mecanismes de seguretat no són suficients.

Informa: Laia Ferré Marot

Comparteix: