Professionals assenyalen la importància de tractar els pacients amb una visió integral

www.andorradifusio.ad

Per mantenir la conscienciació sobre el càncer, la Llacuna ha acollit una taula rodona per explicar com és l'atenció.

La finalitat ha estat reflexionar sobre la necessitat de tractar els pacients i el seu entorn no només des d'un punt de vista mèdic, sinó amb una visió integral, amb tota mena de professionals. S'ha recordat també la importància de continuar investigant i invertint per millorar els tractaments i la qualitat de vida de les persones amb càncer.

La psicooncòloga del servei d'oncologia, Laura Medina, assegura que tant el pacient com la família poden estar igualment afectats emocionalment quan es rep el diagnòstic. "Tots dos són objecte del nostre interès i de que ho portin el millor possible i s'acompanyin de la millora manera".

Per la seva banda, la infermera de l'àrea d'oncologia, Marta Rosdevall, explica que "hi ha tractaments nous, amb eficàcies diferents, la infermera també és diferent, s'ha anat formant. Tot és un procés que ha canviat i que, a més a més, és necessari".

Informa: Redacció
Imatges: Fernando Montero

Comparteix:

Escaldes-Engordany acull un centenar de padrins al carnaval interparroquial Suspeses les llicències urbanístiques a les valls protegides de Canillo