Els professionals titulats es disparen els últims 8 anys

www.andorradifusio.ad

El registre de professionals titulats, col·legis i associacions professionals no para de créixer i en els darrers 8 anys ho ha fet gairebé en un 80%. Els àmbits que concentren més inscrits són ciències naturals i salut, però on es disparen les xifres és en l'organització d'empreses i les ciències socials i humanes. 

76,6%. Aquest és l'augment dels professionals titulats entre el 2016 i el 2023, una tendència a l'alça que es consolida en el temps. Si es mira l'històric dels últims 8 anys entre els professionals de més nivell, sobresurt l'increment del 116% dels experts en organització d'empreses i ciències socials i humanes, el segon àmbit que concentra més volum d'inscrits. En primer lloc hi ha les ciències naturals i la sanitat que, com a mostra, va arribar a aglutinar 930 professionals l'any passat, el total més elevat d'aquesta forquilla temporal. 

Si s'acota la comparativa en els darrers dos anys, veurem un creixement més modest de poc més del 6% i seguint la tònica, el grup que més creix és el relacionat amb l'organització d'empreses i les ciències socials i humanes. 

Pel que fa a les noves autoritzacions, es trenca la dinàmica i el 2023 se'n van atorgar menys que l'any anterior. Els números negatius se'ls emporta l'àmbit del dret, una tipologia que ha anat fluctuant amb els anys. Si s'observa el tipus d'exercici, gairebé la meitat de les autoritzacions són per compte propi. 

Informa: Laura Cugat 
Locució: Sílvia Mestre

Comparteix:

Noves afectacions al trànsit per les obres de Doctor Vilanova Pressió de Govern a Air Nostrum per garantir el vol a Palma a l'estiu