ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Progressistes SDP alerta que entrar a l'FMI té un cost de 150 milions i s'hi posiciona en contra

www.andorradifusio.ad

Entrar al Fons Monetari Internacional costarà, pel cap baix, 150 milions d'euros segons el president de Progressistes-SDP que, justament per aquest motiu, ha demanat que s'aturi el procés d'adhesió.

Jaume Bartumeu, president de Progressistes SDP, ha criticat que el Govern no actuï amb transparència en el procés d'incorporació al Fons Monetari Internacional.

Afirma que la quota és molt elevada, tal com indiquen diversos estudis, i, segons ha dit, així ho van explicar des de l'organisme a alguns representants de l'executiu.

Assegura que "la quota prevista en aquells moments (2017-2018) hauria estat de 187 milions de dòlars". "Podem fer la conversió en euros, però de 150 milions no baixa", afegeix.

Bartumeu no vol que el país entri en aquesta institució i no veu clars els avantatges que hi ha. Assegura que desconeix per què s'ha pres la decisió d'adherir-s'hi, però "ho podem intuir". "I la intuïció que tenim no ens tranquil·litza, ja que és que una vegada més algun gran estrateg diplomàtic o polític deu pensar que fent veure que ens acostem als Estats Units s'aconseguirà una millor negociació amb la UE".

Finalment, ha declarat que hi ha estats del nostre entorn, com ara Mònaco o Liechtenstein, que són pròspers i que no formen part del Fons Monetari.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

34.204.198.244