El projecte de Grífols centra la polèmica al debat territorial d’Ordino

Grifols ha estat el tema central del debat territorial d'Ordi

Grifols ha estat el tema central del debat territorial d'Ordino d'aquest dilluns a Ràdio Nacional. Mentre la candidata d'ACO+Demòcrates+Liberals, Berna Coma, ha defensat el projecte com a valor afegit. Tant Pere Mas del PS + Per Ordino, com Jordina Bringué d' Andorra Endavant han mostrat molts dubtes i manifesten obertament la seva negativa pel risc que comporta. Temes com el vial, o el turisme, han ocupat fora temps del bloc territorial.

Les eleccions del diumenge a Ordino es viuen gairebé com un plebiscit si Grifols sí o Grífols no. Així ho ha semblat al debat de la Ràdio Pública. La candidata d'ACO+Demòcrates+Liberals, defensa el projecte per la diversificació econòmica i defuig de la paraula laboratori per parlar de centre de recerca immunològica, defensant la seva seguretat per la ciutadania.

"És un sector i una empresa que serà com un pol d'atracció perquè vinguin a instal·lar-se altres empreses aquí del sector, aquest és el valor afegit. Grífols serà un centre obert on podran venir altres investigadors a treballar-hi."
Berna Coma, candidata d'ACO+Demòcrates+Liberals
 

Les altres dues formacions dubten molt de la viabilitat i del cost de portar una infraestructura així a la parròquia i els preocupa molt l'aspecte de la seguretat.

"Estem manipulant virus, bacteries... manipulareu animals, rates i tot això, després s'ha d'esquarterar, s'ha d'eliminar. No estem preparats aquí a Andorra per manipular totes aquestes coses. A on ho deixareu?"
Jordina Bringué, candidata d'Andorra Endavant a Ordino

"Com això del P3 es diu que no té importància, a mi em preocupa. Perquè els edificis tindran una zona de seguretat, i per tant si hi ha una zona de seguretat és que hi ha risc. Les zones de seguretat no hi són perquè si."
Pere Mas, candidat de la llista del PS + Per Ordino a Ordino

A banda de la qüestió Grífols, s'ha parlat de les dificultats de poder tenir un habitatge a preu accessible, o de l'elevat cost de la vida, que penalitza molt actualment al ciutadà. També en clau parroquial s'ha parlat de la urgència de tenir el vial que uneixi la Massana i Ordino.

Informa: Jordi Lorente

Comparteix:

Comença la classificació de la collita de tabac amb 125 mil quilos El festival Ull Nu signa per 4 anys més el conveni de col·laboració amb el Govern i el comú d'Andorra la Vella