ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El projecte Horitzó 23 preveu l'adopció del cabal legislatiu de la UE

www.andorradifusio.ad

El projecte Horitzó 23 preveu una llei que faciliti l'adopció del cabal legislatiu de la Unió Europea. El projecte de la majoria de Govern per a aquesta legislatura inclou una quarantena de textos legislatius, entre ells canvis que afecten la regulació de la CASS i el Servei Andorrà d'Atenció Sanitària.

El Govern preveu la presentació d'una cinquantena d'iniciatives legislatives fins a acabar la legislatura, la majoria de les quals formen part del projecte Horitzó 23.

Durant el que resta d'any se n'entraran 25 al Consell General, el 2021 se'n volen presentar 22 i 8 més l'any següent.

Un dels projectes més destacables que s'hi inclou és l'adopció del cabal legislatiu de la Unió Europea, és a dir totes les lleis que tenen. És quelcom que és necessari per adoptar un acord d'associació amb els 27 estats membres.

El Govern ja ha celebrat diverses reunions informatives per donar a conèixer la importància d'aquest acord. En la darrera legislatura es va debatre sobre com es podria fer aquesta incorporació. També es va parlar del paper que hauria de tenir la llengua oficial, el català, en la transposició d'aquests documents a la legislació d'Andorra.

Horitzó 23 també vol introduir modificacions legislatives dels textos que regulen el funcionament de la CASS i el Servei Andorrà d'Atenció Sanitària. A més, es preveu la creació d'una taxa turística i la reforma de la contractació pública i les condicions que han de reunir els immigrants al Principat, entre altres aspectes.

Informa: Pere Moliné
Imatge: Arxiu RTVA
Locució: Tatiana Navarro

Comparteix:

3.238.70.175