El projecte PyriSentinel arriba a Andorra per analitzar la salut dels llacs

www.andorradifusio.ad

Cofinançat per la Unió Europea, el projecte PyriSentinel, estudia la biodiversitat de 300 llacs de França, Espanya i Andorra. S'ha presentat aquest dimarts i hi participen experts dels tres estats.

Els llacs d'alta muntanya tenen unes condicions geogràfiques i climàtiques que els converteixen en un observatori clau per estudiar l'impacte del canvi climàtic. Els microorganismes que hi viuen tenen un paper molt important a l'ecosistema i ajuden a saber-ne l'estat. Per això, l'investigador de l'AR+I, Manel Niell, posa de manifest què es el que volen fer. "La idea és que recollirem aigua de diversos punts d'aquests llacs i els filtraríem per veure els microorganismes que hi poden haver en aquests ambients". Amb l'objectiu últim de poder conservar-los. 

La coordinadora del projecte i investigadora del Centre de Regulació Genòmica de Catalunya, Hannah Benisty, valora favorablement aquest projecte. "És molt important en l'àmbit europeu i crec que pot ser una manera de posar Andorra com un model a seguir".

Informa: Redacció

Comparteix:

Gairebé 13.000 infraccions per excés de velocitat Incertesa dels veïns de l'avinguda Santa Coloma per la manca de solucions