ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Prop de la meitat de la població considera "regular" la seva situació econòmica

www.andorradifusio.ad

A més de la preocupació per l'habitatge, els sous i el nivell de vida, dels resultats de l'enquesta de l'Observatori feta pública aquest dimarts també es desprèn que la percepció de l'economia andorrana en general és bona. Això canvia quan parlem de la personal. Aquí la majoria, un 46%, la defineix com a regular. El lloc de treball està molt lligat a la percepció sobre l'economia, així aturats i els enquestats amb menys qualificació la consideren dolenta mentre que directius, propietaris i alts comandaments la veuen sota un prisma totalment diferent. 

Segons l'enquesta, la pandèmia de la Covid-19 no hauria afectat de manera important les economies de la majoria de llars, prop del 62% dels enquestats diuen que es manté. 

La cosa canvia si ens parem a mirar per sectors i comparem la situació econòmica abans i després de la pandèmia amb les dificultats per arribar a final de mes. La pitjor part se l'enduen els aturats que com és normal pateixen molt més la situació després de l'inici de la pandèmia passant del 35% al 72%.

També ho estan patint el personal administratiu i similar. Abans de la pandèmia aquesta problemàtica afectava un 32,3% del col·lectiu i després aquesta xifra ha passat al 46,8%.

Una situació similar viuen els treballadors del sector del comerç i l'hoteleria que han passat de 24 a 44%. La situació afecta en menor mesura la categoria de directius i propietaris. 

La majoria dels enquestats diuen haver reduït les despeses en oci i vacances i mantenen la despesa quan es tracta de productes de primera necessitat i proves mèdiques. 

Quant a ajudes socials, un 81% dels enquestats diu no haver-ne demanat davant d'un 10,3 que diu que sí, la majoria per destinar-la a l'habitatge. 

La percepció de l'afectació quant a la vida personal no és clara malgrat que la majoria un 37,7% diu que l'ha afectat poc. Finalment també s'ha fet enquesta respecte de la oficina Covid. Recordem que l'enquesta es va fer el mes d'octubre. En aquell moment la majoria dels que hi van tenir tracte valoren l'atenció amb una nota mitjana de 8,4. 

Informa: Anna Pifarré

Comparteix: