ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Propietaris i professionals immobiliaris creuen que la congelació dels lloguers no aporta una solució estable

www.andorradifusio.ad

L'associació de propietaris de béns immobles reitera que allargar el 2021 la prohibició d'apujar els lloguers més enllà de l'IPC no servirà per aportar solucions a llarg termini per ampliar l'oferta del parc d'habitatge de lloguer. Una opinió que es comparteix des del col·legi de gestors i agents immobiliaris. El Govern preveu entrar a tràmit parlamentari abans que acabi el setembre el projecte de llei de l'Institut de l'Habitatge que tindrà l'objectiu de donar estabilitat a les polítiques d'habitatge.

En la reunió de la Taula de l'habitatge de dijous passat el ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut va indicar que la voluntat del Govern és mantenir els criteris ja inclosos a la llei de mesures urgents relatives al lloguer, com la renovació del contracte i la prohibició d'augmentar el preu per sobre de l'IPC. Unes mesures que s'inclouran a la llei d'arrendament que hauria d'entrar en vigor a principi de l'any vinent.

Des de l'associació de propietaris de béns immobles reiteren que són propostes destinades a resoldre problemes a curt termini i, per tant, es necessiten mesures estructurals i de fons per donar una solució real al problema d'oferta d'habitatges de lloguer.

Una de les mesures que s'inclouran a la proposta legislativa és la possibilitat d'efectuar una rebaixa en el percentatge de cessió de manera temporal. Els propietaris de béns immobles consideren que les administracions haurien de modificar els percentatges i la valoració d'aquesta eina de planificació urbanística en funció de les necessitats i l'ús dels immobles.

Veuen amb bons ulls la creació de l'Institut de l'Habitatge i esperen que sigui útil i serveixi per vetllar per l'eficiència i millorar el mercat immobiliari i, de retruc, aportar seguretat jurídica i estabilitat al sector.

Per la seva part, des de l'Agia també consideren que les mesures contemplades al projecte de llei no aporten solucions estables i a llarg termini, sinó que només serveixen per resoldre problemes de manera temporal.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Arxiu RTVA

Comparteix:

18.234.97.53