Propietaris de la zona del Clot d'Emprivat volen construir més torres, que podrien afectar un dels parcs

www.andorradifusio.ad

A la zona del Clot d'Emprivat d'Escaldes-Engordany alguns propietaris de terrenys han manifestat la voluntat d'aixecar-hi més torres. Un projecte que encara no se sap com s'acabarà de definir. El que sí és clar és que si acabés tirant endavant un dels parcs del terreny desapareixeria. 

En dues illes del Clot d'Emprivat s'hi podrien construir 8 torres. La situació actual és que dos propietaris d'una parcel·la de cada illa han presentat projectes de volumetria. Però en cada una de les illes hi ha diversos propietaris amb diverses parcel·les i perquè s'acabessin aixecant les quatre torres per illa, és necessitaria el consens de tots els qui hi tenen terrenys. Per tant, sense consens, potser només s'aixecaria una de les torres

A més, els estudis es troben en fase d'exposició pública al comú d'Escaldes-Engordany, això vol dir que es poden encara presentar al·legacions. A més, si s'aprovés l'estudi, s'hauria de presentar el projecte de construcció.

Una de les parcel·les toca a l'avinguda Carlemany. Actualment hi ha un pàrquing d'ús comunal. Un dels propietaris del terreny ha projectat l'aixecament de quatre torres amb el màxim de 20 plantes

L'altra de les illes és on actualment hi ha un parc. Si el projecte com l'ha ideat un propietari tirés endavant, hi hauria quatre torres més de 19 plantes cada una. Ara bé, en aquest cas, la propietat aposta per cedir al comú el màxim percentatge, el 65%. I de fet, en l'informe inicial, el parc tindria una ubicació alternativa.

Una situació que no agrada al comú. "Aquestes torres malgrat que creixen amb nosaltres són fruit d'unes decisions anteriors", ha recordat la cònsol de la parròquia, Rosa Gili.

Caldrà esperar a veure com evoluciona, perquè els projectes es troben encara en un punt embrionari.

Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatges: Nil Forcada
Grafisme: Marta Pons

 

Comparteix:

Enquesta: Com combatre les altes temperatures? El Síndic General rep a l'Ambaixador d'Ucraïna