ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La proposta de Xavier Mandicó al Festisport és fer el turisme accessible i universal

www.andorradifusio.ad

El Festisport acull tot tipus d'activitats al llarg del cap de setmana. Entre aquestes, es troba el projecte de Xavier Mandicó, que des de fa anys treballa per a la integració de les persones amb diversitat funcional. Exposa que el Principat és un país que podria ser pioner en aquest sentit, però que actualment està mal gestionat.

Hem de pensar a crear una societat 4.0 que ofereixi un turisme universal, així presentava Xavier Mandicó el seu darrer projecte tecnològic on la intenció és oferir un turisme accessible. No només a les estacions d'esquí sinó en hotels, restaurants i comerços. Una proposta que de moment és inexistent al Principat.

El fisioterapeuta i consultor en disseny universal, Xavier Mandicó, ha explicat que el Navilense, el nom del projecte, pot ajudar a fer que les persones que "tinguin una discapacitat puguin moure's autònomament. També donem mesures de seguretat, etiquetatge de museu i d'espais oberts". 

Un projecte que ja s'ha començat a desenvolupar en diferents espais, però que consideren que cal ser conscients de la seva importància, no només com a societat sinó també des de les institucions.

Mandicó esmenta que "és vital que Andorra faci un gir amb la seva imatge de ser un país d'acollida i el que hem de fer és posar-nos al dia amb què està passant internacionalment".

Una conferència que s'ha desenvolupat al teatre de les Fontetes a la Massana, que també ha acollit la xerrada de l'alpinista Gonzalo Fernández.

Informa: Roser Puigbò
Imatges: Andreij Cristancho

Comparteix: