Protecció Civil desaconsella el trànsit rodat a zones forestals

www.andorradifusio.ad

Tot i no arribar al nivell tres de risc d'incendi, protecció civil desaconsella el trànsit rodat a les zones forestals. La zona sud i central del país es troben en risc molt elevat. Un dels consells més importants és el d'hidratar-se i buscar zones a l'ombra a l'aire lliure. 

La zona sud i central del país tenen unes temperatures entre 37 i 38 graus, territoris que a hores d'ara es troben en nivell 2 molt elevat de risc d'incendi. No és el cas de les parròquies del nord.

No obstant això, els comuns han pres la decisió unànime de tancar les zones de barbacoa per precaució i és que cada dia els boscos estan més secs.

Per això des de protecció civil també es desaconsella el trànsit rodat a les zones forestals que es prohibiria tàcitament al nivell 3. Segons el tècnic de Protecció Civil, Jerôme Salles, hi ha diversos elements que poden provocar un incendi, com ara el tub d'escapament dels cotxes, un motor en mal funcionament o una peça amb altes temperatures.

Aquest divendres comença la Cop del Món UCI de BTT que s'allargarà fins diumenge on s'estenen els consells bàsics per a la població, buscar ombra i hidratar-se constantment. En aquest sentit, Salles aconsella aprovisionar-se de beguda, això sí, no alcohòlica perquè deshidrata.

A aquestes recomanacions s'hi afegeix la d'evitar l'esport d'intensitat a l'aire lliure en les hores més caloroses, no deixar ni persones ni mascotes esperant al cotxe i a casa abaixar persianes, tancar finestres i aprofitar la nit per ventilar.

L'alerta taronja està activada fins diumenge, una de les possibilitats és que el nivell 2 es pugui estendre al nord del país de cara la setmana vinent.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Desirée Sala-Arxiu RTVA

Comparteix:

El sistema basat en sons que tindran els nous TPV digitals s'instal·larà de forma automàtica a tots els aparells  Encamp amplia l'horari de la piscina de la Mola aquest cap de setmana davant la calor