Protocol per notificar la desaparició de menors

www.andorradifusio.ad

Es fa públic el protocol de notificació de desaparició d'infants, adolescents i joves del domicili familiar. Un text que les famílies reivindicaven per tenir més informació de la recerca dels cossos especials. També determina com actuar davant d'un cas de desaparició.

La notificació en cas de desaparició d'un menor la pot fer qualsevol persona que tingui sospites fonamentades a la policia. Per fer-ho, cal contactar amb la policia, presencialment o trucant al telèfon 872 000. Tota la informació que es proporcioni al servei queda registrada i s’utilitza per activar els diferents cossos i agents.

El professional que rebi la trucada ha de proporcionar el número d’intervenció del cas perquè la família pugui donar i obtenir informació. Una reivindicació de les associacions, com Jovent en Risc i Projecte Vida.

En aquest sentit, el cos d'ordre també ha de mantenir el contacte amb les progenitores i tutors dels infants, proporcionant-los tots els detalls de la investigació i recerca, a més de com s'està procedint. També, en cas de localitzar la persona desapareguda.

El text també contempla les derivacions a serveis especialitzats, per exemple d'Afers Socials, Salut Mental o la Unitat de Conductes Addictives.

El Govern reitera que els protocols funcionen

L'executiu recalca que el CREI fa controls constants i hi ha protocols que s'analitzen i revisen periòdicament. Ara mateix tenen 7 usuaris al servei de centre de dia i 5 que hi resideixen.

"Els protocols hi són i després hi ha l'actuació de cadascun dels joves. No és un centre de reclusió, és un centre de residència d'educació intensiva i, per tant, que està focalitzat en poder solventar algunes pràctiques socials o educacionals d'aquests joves".

Guillem Casal, portaveu del Govern.

Informa: Judith Saez-Laura Cugat

Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

Joves científics amb mirada sostenible LaLiga insta a regularitzar la situació als establiments d'Andorra infractors