ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Prova pilot d'Educació: els videojocs com a activitat extraescolar

www.andorradifusio.ad

El Ministeri d'Educació ha engegat una prova pilot en què els videojocs es converteixen en una activitat extraescolar més. Els afortunats són una vintena d'alumnes de 8 a 10 anys i la zona de joc, l'escola Germans de Riba d'Ordino. El somni de tot estudiant es fa realitat: jugar a videoconsoles al col·legi.  

Fomentar el treball en equip i educar en l'ús responsable de les pantalles. Aquests són dos dels objectius d'aquesta prova pilot que té els esport com a protagonistes. Xavier Campuzano, director FP i de formació al llarg de la vida i innovació tecnològica del Ministeri d'Educació, ha destacat que el que es vol transmetre és "un seguit de valors als infants de jocs en equip, de participació, de respecte als contrincants en el cas dels jocs". 

Pro Evolution Soccer, Minecraft i Assetto Corsa. Aquests són els tres videojocs escollits per enganxar els alumnes. Però no només es busca jugar. L'objectiu és també educar. El monitor Carlos Pinheiro ha comentat que el que volen és avisar-los dels perills que comporta. "Al final el que intentem fer és avisar-los perquè ells tinguin, en el cas que els pares no ho sàpiguen, la capacitat d'informar-los en el cas que passi alguna cosa i sobretot que en siguin conscients".

L'oferta ha estat molt ben rebuda pels alumnes, que encara no es creuen que poden jugar a classe. Alguns tenen clar el seu futur. Per la seva banda, a l'alumne Roc Liarte li sembla una bona idea que "després de treballar tot el dia, poder estar dues hores jugant a videojocs per relaxar-te, ens agrada molt". En canvi, l'Àlex Moraga té molt clar que vol ser youtuber. "Vull fer 'gameplays' i algun blog, però el que vull fer més són partides comentades".

La prova pilot busca també la implicació dels pares, que podran assistir a xerrades sobre com gestionar les pantalles a casa. Si la iniciativa té èxit, Educació l'ampliaria a més escoles el curs vinent.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Ricard Tenza 

Comparteix: