El PS defensa la limitació de la inversió estrangera per evitar casos com el d'OnlyFans

www.andorradifusio.ad

Les reaccions dels grups parlamentaris continuen respecte al cas d'OnlyFans. Els socialdemòcrates asseguren que aquestes inversions són causades per un Govern que busca el poder adquisitiu. Els demòcrates, per la seva banda, expressen preocupació per aquest cas i afirmen que no és la inversió adequada. Tots coincideixen a dir que s'ha d'investigar el cas.

Un cop el cas va sortir a la llum, es va generar un gran rebombori a xarxes i una gran pressió social cap al Govern perquè actuï de manera immediata. De fet, el president del Partit Socialdemòcrata assegura que ha estat el Govern, amb el seu model de buscar nivell adquisitiu, qui ha portat aquest tipus de residents. Segons Baró una solució seria limitar la inversió estrangera

"Per entrar al país es demana un dipòsit i la compra d'un habitatge. Si es limita la inversió estrangera es poden evitar aquests caos. El model de Demòcrates  ens porta aquest tipus de ciutadà."
Pere Baró, president del Partit Socialdemòcrata

D'altra banda, el president del grup parlamentari de demòcrates assegura que aquest tipus d'activitats embruten la imatge del país, i que no és la inversió adequada. Hi ha preocupació en especial per com es tractaria les dones i sobretot si fossin menors. Jordana diu que s'ha d'investigar quin permís de residència té, i dubta que especifiqués la seva feina. Des d'Andorra Endavant volen que es deixi fer la feina que correspongui i confien en la investigació dels organismes encarregats. 

Per la seva banda la policia, a través de la Unitat de Delictes Tecnològics, continua investigant els fets per determinar si l'activitat en qüestió és constitutiva de delicte en el Codi Penal andorrà. La ministra de Justícia i Interior assegura que malgrat la pressió social i el rebombori que ha generat el cas d'OnlyFans, cal deixar treballar la policia. Ester Molné afegeix que a banda de la policia també hi ha implicació intrínseca de la Fiscalia. En cas que es determini l'existència d'un delicte, es faran els passos corresponents, com és cridar a declarar la persona investigada. 

Informa: Maria Lucena- Anna Pifarré
Imatges: Nil Forcada

Comparteix:

Obligats a modernitzar-se Lisa Cruz, nova presidenta del Fòrum de la Joventut d'Andorra