ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El PS presenta una proposició de llei per regular les iniciatives legislatives populars

www.andorradifusio.ad

El PS presenta una proposició de llei per regular les iniciatives legislatives populars. En el redactat es preveu que es publiqui el text abans de la recollida de signatures i també una provisió de fons per poder finançar el procés. 

La Constitució preveu que la ciutadania pugui portar a terme una iniciativa legislativa popular, una ILP, si rep el suport del 10% del cens electoral. De fet, fa anys, va ser així com es va regular la prohibició de fumar a interiors. Però aquest dret no està establert i l'aplicació genera dubtes.

És per això que el PS presenta ara una proposició de llei per fixar-ne les normes de funcionament. De fet la resta de grups parlamentaris, asseguren els socialdemòcrates, estaven d'acord en aquest extrem, però finalment han estat ells els que han pres la iniciativa. 

Tenint en compte que en menys d'un any es convocaran eleccions, caldrà ajustar els terminis perquè aquesta proposta prosperi. 

El text elaborat pels socialdemòcrates preveu que la ILP hagi de ser admesa i publicada per Sindicatura abans d'iniciar el procés de recollida de signatures.

També indica que qui l'impulsi pugui rebre finançament del Consell General per promoure-la. Un cop obtinguts els suports necessaris, la iniciativa seguiria el curs habitual de qualsevol altra llei per ser aprovada.

Informa: Ester Pons
Imatges: Anna Romagosa

 

Comparteix: