ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El PS proposa que el fons de reserva de la jubilació pugui servir per fer pisos socials

www.andorradifusio.ad

El PS ha presentat una proposició de llei perquè el fons de reserva de la jubilació pugui adquirir habitatges, rehabilitar-los i posar-los al mercat a preus assequibles, amb la intenció de rebaixar l'espiral a l'alça dels preus del lloguer.

La proposició de llei presentada pel PS preveu una modificació del text legal que regula el fons de reserva de la jubilació. Es vol fer possible que pugui diversificar les inversions i adquirir habitatges per rehabilitar-los i posar-los al mercat a preus més econòmics. Les inversions en aquest àmbit podrien arribar fins al 10% del fons, uns 125-130 milions. Es vol evitar el que des del PS es qualifica com a catastròfica situació de l'habitatge. "És una mesura deflacionista, que regula tot el mercat de lloguer a la baixa. A més, els diners finals del pressupost de l'Estat van (anirien) a parar al fons de reserva de jubilació per garantir també aquesta rendibilitat. Pensem que el canvi de model és molt positiu", considera el president del grup socialdemòcrata, Pere López.

Un 15% dels habitatges podrien destinar-se a famílies amb necessitats socials i un 5% a estudiants. Des del PS també s'assegura que la congelació del preu dels arrendaments només és un pegat temporal. "Ho ha dit tothom, que és un pegat, una cosa que aguanta mentre aguanta. L'AGIA donava a entendre que el dia que això es pari es pot disparar encara més l'augment dels lloguers", insisteix la presidenta suplent del grup, Rosa Gili.

Afirmen que estan oberts a negociar el que consideren l'única proposta viable presentada oficialment sobre el problema de l'habitatge.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Jordi Seabra

Comparteix: