ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els psicòlegs alerten de l'efecte "devastador" per a la salut mental de la segona onada de la Covid-19 i la crisi econòmica

www.andorradifusio.ad

La situació de la salut mental de la població és "devastadora". I els principals responsables en són la segona onada de la pandèmia del coronavirus i la crisi econòmica que està provocant. Així ho asseguren des del Col·legi de Psicòlegs.

El president de l'ens, Òscar Fernández, alerta que en la primera onada de la Covid-19 ja hi va haver efectes negatius en la salut mental i que ara la situació continua sent "devastadora". "Són realment greus tots els efectes que s'estan donant". "La incertesa i l'angoixa hi són absolutament presents".

No és quelcom que passi només a Andorra, sinó també a altres països on hi ha un impacte fort de la pandèmia. Els psicòlegs creuen que la situació pot anar a més. "Ens estem trobant i ens trobarem, sobretot, amb dificultats de concentració i amb angoixes de tota mena", diu Fernández. Avisa que "no només es produiran en l'organització familiar o  personal, sinó que aquesta pressió i angoixa seran absolutament presents a nivell psicològic".

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

3.215.77.193