ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Punt de Trobada, en la recta final abans de tancar el 30 de novembre

www.andorradifusio.ad

Els propietaris del Punt de Trobada compliran els terminis que la justícia els ha imposat i lliuraran les claus el 30 de novembre, havent liquidat els treballadors i els proveïdors. A més, segons ha pogut saber RTVA, ja s'han satisfet 100 milions i mig d'euros de lloguers pendents de pagar.

Aquests darrers dies crida l'atenció en entrar i sortir d'Andorra per la frontera sud l'absència del rètol amb lletres gegants que coronava l'edifici del centre comercial Punt de Trobada.

Aquest símbol no dona la benvinguda ni acomiada els viatgers, perquè ja ha estat retirat; una part més de la liquidació que estan duent a terme els encara arrendataris, la família Cachafeiro.

Segons el seu representant legal, fa uns dies es van pagar 100 milions i mig d'euros de lloguers pendents de satisfer i s'afronta la recta final del tancament del negoci amb la determinació d'arribar a la data límit amb el personal havent cobrat les indemnitzacions fixades segons la normativa laboral.

Cal tenir en compte que el Punt de Trobada va arribar a donar feina a 450 persones en el seu punt més àlgid d'activitat comercial dels seus 35 anys d'història. Darrerament eren un equip d'unes 350. D'aquestes, segons la mateixa font, la meitat portava 20 anys treballant per a la família Cachafeiro. Avui per avui la xifra de treballadors estaria molt per sota dels 200 i a mesura que avancin els dies la xifra anirà minvant encara més.

A més dels lloguers pendents i les nòmines, la mateixa font ha afirmat que tots els proveïdors estan cobrant les factures i ha assegurat que tots seran saldats abans del dia del tancament definitiu, que segons l'aute de la Batllia és el 30 de novembre.

Els propietaris del centre comercial havien demanat un ajornament fins al 28 de febrer per poder fer amb més temps tota la liquidació de productes i donar més marge als treballadors que han estat patint també el llarg procés judicial amb la incertesa del futur laboral.

La Batllia, però, els ho va denegar i no es podrà aprofitar la campanya de Nadal, un dels períodes comercials més intensos, enguany en perill per la Covid-19, amb les limitacions de mobilitat als Estats veïns.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Anna Romagosa-Arxiu RTVA

Comparteix:

18.215.185.97