ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El quart d'Ordino aposta per donar un ús públic a l'hotel Casamanya amb la instal·lació del ministeri de Medi Ambient

www.andorradifusio.ad

Després de molt de temps buscant una funcionalitat per a l'antic hotel Casamanya, sembla que finalment s'ha desencallat. Govern i comú d'Ordino han presentat una proposta ferma de traslladar-hi el ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat. Aquest dissabte el quart hi va donar llum verda.

El quart d'Ordino, per àmplia majoria, va decidir aquest dissabte, durant el ple del Consell de les Talles, que el destí de l'antic hotel Casamanya sigui per a ús públic. I aquest passaria perquè s'hi traslladés el ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat.

Damunt la taula hi havia dues propostes i la presentada conjuntament pel Govern i el comú ordinenc van considerar que era la millor.

De fet, a banda de les dependències ministerials, l'edifici també acolliria part d'aquest mateix departament comunal o, fins i tot, algun espai sobre la Reserva de la Biosfera. La distribució, segons ha explicat el cònsol major d'Ordino, es farà en funció de les necessitats.

La proposta alternativa per a l'Hotel Casamanya era un centre sociosanitari privat, però el quart la va descartar considerant que els resultats mai serien els mateixos que els d'un ús públic.

De fet, creu que el projecte del ministeri pot tenir molts beneficis per a la parròquia, tenint en compte la importància que l'agricultura i la ramaderia tenen per a Ordino.

Considera que li donaria un valor afegit, tal  com ha passat amb l'hotel Rosaleda a Encamp, que ara és la seu del ministeri de Cultura.

En qualsevol cas, ara s'hauran de posar d'acord les tres parts: quart, Govern i comú. La idea és formalitzar el projecte durant aquest any perquè les obres de rehabilitació puguin començar a principis del 2023.

El comú ja ha previst una partida al pressupost de 50.000 euros i els grups de la majoria també han presentat una esmena perquè el Govern reservi una altra partida per tirar endavant els estudis.  

Informa: Laura Massegú
Imatges: Desirée Sala

Comparteix: