ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Una quarta part dels treballadors renuncien a la baixa automàtica en la primera setmana del nou sistema de gestió

www.andorradifusio.ad

Una quarta part dels treballadors que han donat positiu per la Covid-19 han renunciat a la baixa durant la primera setmana de funcionament del sistema automàtic per activar-les. Han optat pel teletreball, prèvia notificació de la renúncia a la CASS.

La CASS ha tramitat unes 2.000 baixes automàtiques durant la primera setmana de posada en funcionament dels nous protocols sanitaris, amb set dies d'aïllament. D'aquestes dues mil persones, cinc-centes han optat pel teletreball i han renunciat a la baixa. Per fer-ho només han hagut d'enviar un correu electrònic a la CASS fent la sol·licitud. Fonts de la parapública asseguren que després d'uns ajustament inicials, la gestió automàtica de les baixes funciona correctament.

D'aquesta manera es compleix un dels objectius que es van marcar quan es va apostar per aquest sistema com és alliberar de pressió l'atenció primària i l'oficina Covid. L'elevada incidència de la variant Òmicron està provocant l'augment de baixes en tots els sectors. Sense anar més lluny, prop de seixanta mestres de l'Escola Andorrana han estat diagnosticats positius i, per tant, no han pogut tornar a les aules.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Desirée Sala

Comparteix: