ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Quartet Klaima omple l'Auditori Nacional de la música d'arrel klezmer

www.andorradifusio.ad

Segon concert del cicle Ordino Clàssic a l'Auditori Nacional. El Quartet Klaima hi ha portat la música d'arrel hebrea i sefardita, el klezmer. Una actuació on no han faltat l'emoció pròpia d'aquestes melodies: des de la tristesa fins a l'alegria.

Afinant les últimes notes i enllestint tots els instruments abans de sortir a l'escenari. El Quartet Klaima ha portat a l'Auditori Nacional la música que antigament interpretaven els jueus de l'Europa de l'Est durant les celebracions: el klezmer

El clarinetista, Albert Gumí, ha explicat que es tracta de peces fetes per a grans ocasions, com ara casaments, però també "per fer rituals com expulsar els pecats". 

En el marc del festival Ordino Clàssic, que acabarà amb el concert de la Simfonia de Cap d'Any. Ara de moment, al Quartet Klaima els ha permès retrobar-se amb el públic després dels durs moments viscuts durant el confinament.

Gumí ha remarcat que aquesta ocasió és "una manera de retrobar-nos després de la pandèmia per escoltar música junts". Un acte que "gairebé és una cosa espiritual" i que segons creu "fa que siguem una mica més civilitzats com a humanitat". 

Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatges: Arnau Gaya

Comparteix: