Quatre projectes de recerca sobre el canvi climàtic rebran un ajut de 100.000 per investigació

www.andorradifusio.ad

Finalment seran quatre els projectes aprovats pel programa de cooperació transfornterera entre Espanya, França i Andorra POCTEFA, que es beneficiaran dels 100.000 euros d'ajuts complementaris a càrrec del Govern. El ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha referenciat la seva aposta per la recerca, amb més de 220.000 euros destinats a investigació aquest any.

De les vuit sol·licituds presentades als ajuts complementaris del POCTEFA, finalment s'han seleccionat les quatre que van ser aprovades pel programa europeu, totes elles orientades al canvi climàtic. El ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha destacat que aquest programa significa "una línia més d'ajuts que denota una clara voluntat d'apostar per la recerca pel valor que representa l'aposta per la societat del coneixement". El ministeri considera"que gràcies a la recerca podrem afrontar amb més garanties els reptes de futur que se'ns presenten com a societat". 

ECTOPYR, un projecte de BOMOSA destinat a la investigació del canvi climàtic amb vuit rèptils introduïts al Pirineu com a bioindicadors, rebrà 20.500 euros. 

El CLIM'PY, un pla orientat a veure l'evolució del clima del Pirineu, rebrà 46.220 euros. D'altra banda, trobem el FRORAPYR, que té com a objectiu el coneixement de l'efecte climàtic mitjançant la flora, obtindrà 21.964 euros. 
Per últim, el darrer dels quatre projectes seleccionats és el CANOPEE, un projecte orientat a l'adaptació de boscos que disposarà d'11.315 euros.

Un total de 100.000 euros en ajuts, que permetran a les diferents institucions del país investigar diferents aspectes relacionats amb el canvi climàtic, en col·laboració amb els països veïns. Segons Jover, la participació del país en les investigacions denota el bon nivell de les institucions del país, ja que "no t'accepten si realment no pensen que pots aportar un valor afegit". 

Aquests ajuts permetran finançar diferents projectes a les entitats andorranes que han participat en el projecte, ja que en ser un país tercer no reben ajut directe del programa POCTEFA.

Informa: Joel Romero   Imatge: Sara Periago

Comparteix:

Bíblies de 124 països diferents en 1100 llengües, la col·lecció de Pere Roquet que s'exposarà a Meritxell Jover apunta a l'acord amb la UE per rebre finançament directe per a recerca