Ramaders d'Andorra explica la tasca de suport al sector en la venda de la carn en una jornada de cooperació pirinenca  

www.andorradifusio.ad

Sort ha acollit aquest divendres la jornada tècnica “Cooperar per a la transformació i la venda directa: experiències del sector carni del Pirineu”. La trobada vol ser un punt de reunió de ramaders del territori amb experiències de cooperació dins del sector. Una de les entitats convidades ha estat Ramaders d'Andorra.

L'objectiu d'aquest esdeveniment, que aplega ramaders d'arreu del territori pirinenc, és intercanviar idees per donar facilitats i fer créixer la branca càrnia del sector primari. La societat Ramaders d'Andorra ha estat una de les convidades. Gerard Martínez, gerent de l'entitat, ha destacat els diferents paràmetres que han de controlar i la importància de poder-los ajudar en la gestió de la venda de la carn, tal com es fa des del Principat. "Si l'alliberem de la part de comercialització, ells poden entrar més en la seva feina. I nosaltres intentem valorar el seu producte".

Els ramaders del Pallars veuen el futur del sector força complicat i creuen que els fracassos cooperativistes dels anys anteriors fan que actualment no sigui un model a seguir.

Si bé la tendència dels darrers anys ha estat la d'un ramader polifacètic, que fa tot el procés, els costos de producció i el transport a l'alça obliguen a tornar a apostar per la cooperació. 

Informa i imatges: XTVL
Locució: Laura Massegú

Comparteix:

Els cuiners actualitzen els plats i productes típics de conserva Un accident a la carretera N-155 provoca retencions per entrar des d'Espanya