ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El "Rambo de la Cerdanya", empresonat a la Comella sota vigilància estricta

www.andorradifusio.ad

Martí Cots, el perillós delinqüent ceretà conegut com el "Rambo de la Cerdanya", ja és al centre penitenciari de la Comella on ha ingressat després que la batlle de guàrdia dictés l'aute de processament i empresonament. Està acusat de  port d'arma il·legalment i de dos furts amb força en habitatges. S'espera que les autoritats espanyoles demanin l'extradició pels delictes comesos a Catalunya des que es va fugar d'un centre psiquiàtric lleidatà a començament de mes.

Segons han confirmat fonts del centre penitenciari, de moment el detingut es troba tranquil, separat de la resta de reclusos dins del pla d'adaptació establert en el protocol, que oscil·la entre 24 i 48 hores.

Les mateixes fonts asseguren que se'l sotmetrà a un protocol de vigilància estricte, donada la seva perillositat, tot i que si els informes psicològics són favorables, serà traslladat al mòdul de preventius. Tot i això, les mateixes fonts asseguren que se'l sotmetrà a un protocol de vigilància estricte, donada la seva perillositat.

Martí Cots va declarar el matí de dimecres i a primera hora de la tarda la batlle de guàrdia va decretar-ne l'empresonament.

Un llarg historial de delictes

A banda dels delictes pels quals està acusat a Andorra, tinença il·legal d'armes i dos furts amb força en dos habitatges, s'espera que les autoritats espanyoles cursin una sol·licitud d’extradició perquè respongui dels delictes comesos en territori català des que el 7 de desembre es va fugar d’un centre psiquiàtric. L

L'avís d'un veí d'Auvinyà, clau per la detenció

La policia el va detenir diumenge al vespre, després que un veí d'Auvinyà avisés la policia de la presència d'un home sospitós pels voltants d'un habitatge. La descripció coincidia amb la de Cots.

La policia en seguida va establir un vincle amb el delinqüent català, ja que d'ençà que es va escapar Andorra es convertia en una de les possibles vies de fugida del dispositiu policial a Catalunya.

La recerca va donar fruit i el van localitzar en un hotel a Encamp, on va ser detingut pel grup d'intervencions especials en possessió de diverses armes, tan llargues com curtes, i abundant munició, a banda d'una considerable quantitat de diners en efectiu.

Informa: Joan A. Sarmiento

 

Comparteix:

3.237.71.23