Reforç jurídic dels propietaris de terres contra el POUP d'Ordino

www.andorradifusio.ad

L'Associació de Propietaris de Terres defensa que el pla d'Urbanisme d'Ordino és incompatible amb la legislació actual i lamenta que l'administració no els estigui tenint en compte.

L'APTA es reforça jurídicament amb tres advocats. Xavier Jordana, Bibiana Rosa i Sofia Garrallà van ser els responsables d'un recurs que un centenar de propietaris van signar contra el POUP d'Ordino. Segueixen treballant-hi per assessorar-se contra possibles canvis futurs que els pugui perjudicar. 

Jordi Cerqueda, secretari de l'Associació de Propietaris de Terres d'Andorra, creu que "el tema del POUP ens pot preocupar, esperant que no hi hagi un efecte dominó a la resta de parròquies" però, sobretot, "estarem atents" a la revisió de la llei. Tot plegat, considera que "crea un precedent en el qual el Govern ha d'estar atent a les diferents demandes de col·laboració".

El POUP d'Ordino és precisament un dels temes més calents dins l'associació, on observen incompatibilitats amb la llei.

"El projecte de revisió pretén convertir terrenys que eren urbanitzables en no urbanitzables. Això es diu classificar terrenys. I la classificació de terrenys, el comú no la pot fer. La fa la llei general d'ordenació del territori i urbanisme des de l'any 2000. El comú pot qualificar, pot fixar els paràmetres".

Xavier Jordana, advocat

Pel que fa al pla, es troben en converses amb el comú d'Ordino i confien que faran marxa enrere. Reclamen que se'ls tingui en compte en les preses de decisions, cosa que, diuen, no s'està fent. 

Informa: Redacció

Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

 L'exconsol lauredià constata la deriva de Demòcrates cap al "centreesquerra" L'avinguda Verge de Canòlich, per a vianants