ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El reforç de personal a Urgències ajorna l'ampliació de les permanències mèdiques a tots els dies de l'any

www.andorradifusio.ad

Les darreres contractacions al Servei d'Urgències han deixat en un segon pla l'ampliació del Servei de Permanències Mèdiques a tots els dies de l'any. Ho ha explicat el cap del Servei d'Urgències, que diu, però, que aquesta qüestió continua sobre la taula. Ja no és tan urgent, però cal treballar-ho de la mateixa manera que conscienciar la ciutadania d'utilitzar bé els recursos sanitaris. 

Millorar l'atenció sanitària, sobretot la d'urgències, és una de les fites de la comissió, creada el 2019 i formada pel Ministeri de Salut, el Servei d'Urgències, el Col·legi de Metges i el SAAS.

La manca de personal d'urgències obligava a buscar solucions per evitar la saturació en èpoques de forta afluència i les permanències mèdiques era la via que s'estudiava, a més d'incorporar un metge de primària al servei.

Avui dia només es manté l'ampliació de les permanències i la millor utilització dels Centres d'Atenció Primària. El cap del Servei d'Urgències. Marcos Gutierrez, diu que la comissió ara té un cert marge, ja que la plantilla actual d'urgències pot afrontar l'hivern amb garanties. Malgrat això, diu que cal seguir treballant-hi i conscienciar la ciutadania. 

Planteja que "és un equilibri" perquè "no només els professionals de la salut estan implicats en l'atenció, sinó que també la població ha de ser conscient que té una part molt important de responsabilitat a l'hora d'utilitzar aquests recursos de forma eficient i correcta".

Quant a personal, el servei ha patit la baixa del coordinador d'urgències d'infermeria, que ha dimitit segons diu per qüestions personals i per desavinences amb la direcció d'infermeria. Ara es convocarà un concurs intern per cobrir la plaça.  

Informa: Anna Pifarré
Imatges: Ricard Tenza

 

 

Comparteix: