La reforma del centre cultural s'enfila fins a 9 milions d'euros

www.andorradifusio.ad

Les obres del Centre cultural i de congressos de Sant Julià de Lòria costaran uns 9 milions d'euros.

Així s'ha anunciat aquest dimecres a la primera reunió de poble d'aquest mandat, que ha girat entorn l'evolució de les obres, la situació econòmica i el procés participatiu per a l'elecció de la nova façana.

En aquest sentit, s'ha aprofitat la reconstrucció obligada per l'incendi per modernitzar alguns espais. Pel que fa al retorn a nivell d'assegurances, es xifra en 2,1 milions d'euros, unes dades que condicionen l'exercici pressupostari del 2024 de la corporació.

"Una de les dificultats que hem tingut per tancar el pressupost de l'any 2024 ha estat tenir aquest pressupost estimatiu a nivell arquitectònic. A priori, no esperem que el comú s'hagi d'endeutar per fer-hi front, tenint en compte que esperem que les asseguradores puguin sufragar bona part dels costos d'aquestes reformes".
Cerni Cairat, cònsol major de Sant Julià de Lòria.

Després de la reobertura parcial d'alguns serveis l'estiu passat s'està procedint a la remodelació de la cuina i del bar, a la reconstrucció del vestíbul i a l'inici dels treballs de la Biblioteca Comunal Universitària i l'escala helicoidal. Segons les previsions, a l'hivern es canviaria la façana i es reobriria el centre.

L'objectiu inicial era fer partícips tots els ciutadans de l'elecció de la façana, però per no retardar l'execució de les obres s'ha optat per convocar un procés participatiu entre dues propostes finalistes per determinar la façana final. 

"Crearem un comitè de selecció d'aquesta façana, amb una part del jurat amb representants polítics tant de la majoria com de la minoria comunal. Una altra part del comitè estarà format per representants d'entitats culturals i socials de la parròquia. I una tercera part estarà composta per membres de la ciutadania de Sant Julià que es vulguin inscriure per formar part del mateix".

Cerni Cairat, cònsol major de Sant Julià de Lòria.

 El 10 d'abril, el jurat votarà el projecte guanyador.

Informa: Redacció

Comparteix:

Fi als programes d'atenció psicològica per la Covid i la guerra d'Ucraïna El Consell d'Europa alerta que els desnonaments haurien d'estar prohibits a l'hivern