ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El refugi de l'Illa preveu reobrir per Setmana Santa amb David Naudi al capdavant

www.andorradifusio.ad

Els nous explotadors del refugi guardat de l'Illa preveuen obrir per Setmana Santa si no hi ha cap contratemps. La instal·lació està tancada des d'inici de desembre quan l'anterior gestor, Saetde, va decidir posar punt final abans que s'acabés el contracte a final d'any.

El refugi de l'Illa, situat a la vall del Madriu-Perafita-Claror, no ofereix actualment servei. Les portes estan tancades des de desembre tot esperant que el Govern atorgués la concessió a un nou explotador després que Saetde no volgués continuar amb la gestió.

L'oferta de David Naudi va ser l'única que es va presentar al concurs i recentment el Govern li ha concedit l'explotació. Naudi preveu reobrir el refugi per Setmana Santa si no hi ha cap entrebanc perquè s'han de fer alguns treballs per tornar a deixar la instal·lació a punt.

El nou explotador, amb força experiència a portar refugis, té clara la raó de ser d'aquests allotjaments: "A la muntanya no puc tenir tot el que vull quan ho vull. M'han ensenyat això quan he anat a fer un pic i no he pogut, o quan he intentat pujar una via d'escalada i no hi he arribat. Tenim uns luxes importants en un refugi molt ben habilitat però no és un hotel a la muntanya".

A banda d'oferir un servei públic, David Naudi defensa que els refugis poden ser un lloc on donar a conèixer la cultura de muntanya. Els veu "un punt clau com a espai de reflexió per poder oferir els nostres coneixements, donar a conèixer i promocionar estudis científics, cursos de seguretat a la muntanya i nivologia",

La nova concessió del refugi de l'Illa arriba fins a final del 2025, prorrogable per períodes de cinc anys fins a un màxim de 15. La instal·lació es troba en terrenys d'Encamp, a 2.488 metres d'altitud, i té capacitat per a unes cinquanta persones.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Arxiu RTVA-Nil Forcada 
       

Comparteix:

54.236.58.220