La remodelació de l'església parroquial de Sant Julià, en mans del prestigiós restaurador Marko Rupnik

www.andorradifusio.ad

Potser no és conegut del gran públic però el seu nom ja sona com a possible restaurador d'algunes zones de la catedral de Notre Dame de Paris. És Marko Ivan Rupnik que des de dilluns amb el seu equip de 20 persones treballa en la remodelació de l'església de Sant Julià i Sant Germà de Sant Julià de Lòria.

Treballen sense aturar-se i en silenci ja que per molts es tracta d'una acte de fe, d'una pregària. Rupnik és el responsable de treballs al santuari de Lurdes, a Fàtima o al mateix Vaticà.

Se l'anomena el Miquel Angel del segle XXI. La seva sensibilitat i concepte d'art i de fe fan que rebi sol·licituds de bisbes i capellans d'arreu del món.

En el cas de Sant Julià de Lòria ha estat possible gràcies a la iniciativa de mossèn Pepe Chisvert que va fer la sol·licitud al taller d'art espiritual del Centre Aletti al Vaticà amb poques esperances d'aconseguir una resposta positiva. Ara amb l'obra ja gairebé acabada només cal esperar a poder veure aquest dissabte el resultat.

La mare de Déu de Canòlich tindrà a partir d'ara un lloc més adequat. Encara falten alguns detalls com ara els llums i les portes amb vitralls de l'entrada que s'estan elaborant a Zagreb.

Pel jesuita Marko Rupnik cada treball és diferent, però en ocasions i com ens ha explicat a vegades la gent demana les mateixes imatges. Quan el mural ja està a l'abast del públic, després de ser tocat i besat vol dir que la gent ha percebut una presència i ell no gosaria canviar una imatge com aquesta.

D'Andorra li ha agradat la història sense guerres ni exèrcit perquè ell és eslovè d'origen i sí les ha patit.

La dedicació de l'església remodelada tindrà lloc el 10 de juny.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Anna Ginestà

Comparteix:

Andorra, un destí de pel·lícula Només un 8% de les dones treballadores ocupen càrrecs directius