Andorra la Vella debat sobre voreres i finances

www.andorradifusio.ad

El debat d'Andorra la Vella ha estat intens a nivell de temes. Els dos candidats a cònsol major, David Astrié i Sergi González, han fet un repàs de propostes a tots els àmbits. Sorprenenment, l'habitatge només ha estat protagonista a l'inici. Els que han generat més retrets han estat la reparació de voreres en mal estat i la gestió de les finances comunals.   

El problema de l'habitatge ha aparegut només començar el debat. L'actual cònsol, David Astrié, ha defensat que es disposen de més terrenys per aixecar pisos de lloguer a preu assequible i que la voluntat és tenir un parc d'habitatge comunal. També ha avançat que volen implantar un ajut a l'emancipació. La resposta de Sergi González ha estat explicant que des d'Enclar volen crear una taula per reactivar pisos buits i crear ajudes per promoure un habitatge digne. La primera topada entre els dos candidats ha arribat per les voreres en mal estat.

"Vostès es pensen que si les rajoles de Prat de la Creu que estan trencades estiguessin a l'avinguda Meritxell quan trigarien en reparar-les? Ja està. El que volem fer és un pla de manteniment a nivell de tota la parròquia.
Sergi González, número 1 Enclar

"Això ja es fa actualment. Perquè es pensa que les rajoles que estan trencades es van reparant? Perquè hi ha un pla d'actuació dels 84 quilòmetres de la parròquia. I 242 rajoles com vostè diu sobre 80 quilòmetres doncs em sembla una dada correcta."
David Astrié, número 1 DA+SDP+I 

La segona enganxada ha estat provocada pel deute de les finances comunals. El candidat de Demòcrates i Progressistes-SDP ha defensat una gestió acurada i eficient per rebaixar un deute de 42 milions d'euros, mentre el candidat d'Enclar es preguntava on s'havien invertit els diners del percentatge de sessió.

"Si haguéssim pensat en modificar i en tornar al 15% quan ja s'estava incentivant, doncs senyors i senyores haguéssim ingressat 24 milions d'euros. Són 12 milions més dels actuals 11 milions."
Sergi González, número 1 Enclar 

"La parcel·la del Ribaló que els hi va costar 12 milions d'euros, una parcel·la que encara està allà. Perquè està en zona de risc, està en caiguda de rocs rocosos. No s'hi pot edificar a menys que no s'hi facin unes pantalles que costen molts diners."
David Astrié, número 1 DA+SDP+I

També la reforma de la Plaça del Poble ha generat posicions contraposades. En canvi, on sí que s'han trobat Astrié i González és en la promoció del bus comunal i la recerca de més places d'aparcament. Precisament, Astrié ha anunciat la construcció d'un nou aparcament de dues plantes a Ciutat de Valls.

Torna a veure el debat parròquial d'Andorra la Vella

Informa: Laura Massegú
Imatges: Albert Refart

Comparteix:

Els premis Àgora reconeixen Miquel Abad, Mayte Estevez, Josep Maria Ubach i la parella de Joan Peruga i Pilar Burgués Vuit aspirants a ser agents de policia