Cada vegada hi ha més persones que decideixen viure reduint al màxim el consum de plàstic i de materials d'un sol ús. La preocupació pel medi ambient n'és la raó principal. Tot comença canviant els hàbits diaris. A poc a poc i buscant sempre una alternativa per substituir els plàstics.
Plàstic, plàstic i més plàstic. Estem acostumats a viure rodejats de plàstic. A tot arreu. És normal. Però cada vegada més hi ha persones conscienciades del mal que fa al medi ambient l'ús d'aquest material.
La Marissa McDonald n'és una. És nord-americana i porta deu anys vivint a Andorra. Ella i la seva família intenten evitar els plàstics. Però, es pot viure sense? "Abans vivíem sense plàstics", recorda. "Ara ens hem acostumat i moltes vegades és més fàcil fer servir el plàstic. Però segur que podem reduir, hem de fer-ho".
I això és el que fa. Substituir productes plàstics per d'altres materials, com utilitzar bosses de malla que ella mateixa es fabrica per portar les fruites i verdures de les grans superfícies. O evitar el paper d'alumini i el film transparent i utilizar peces de tela per embolicar els entrepans.
Accions que també fan la Carolina Pérez i l'Anna Bonet. Són dues companyes de feina conscienciades del perill dels plàstics.
L'Anna explcia que es tracta "d'adaptar la teva manera de viure al teu consum i reduir el que puguis. Evidentment no es tracta d'arribar a casa i desfer-se de tot el plàstic de cop, sinó mica en mica anar substituint-lo per coses que no siguin de plàstic". La Carolina afegeix que "és el plàstic d'un sol ús el que has d'evitar".
Tot i que cada vegada més gent segueix el seu exemple, encara hi ha qui les veu com a persones excèntriques. "Avui m'han dit 'ets una mica friki, no?", diu l'Anna. "No és ser friki, és prendre consciència que hi ha coses que tenim el costum d'utilitzar i comprar que després no ens aporten cap benefici".
Fregar els plats amb una pastilla de sabó en lloc del clàssic rentavaixelles o rentar-se les dents amb pastilles i raspalls de bambú s'ha convertit per a elles en la normalitat. Són petites accions diàries que busquen a la llarga millorar el món.
Informa: Sergi Cano
Imatges: Sergi Linares
Comparteix: