ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Les representants dels assalariats a la CASS, crítiques amb la gestió del fons de reserva de jubilació

www.andorradifusio.ad

Primera discrepància important al nou consell d'administració de la CASS. Les representants dels assalariats han votat en contra de l'avantprojecte de pressupost del fons de reserva de jubilació. Afirmen que indueix a pensar en un descens de les despeses i en una eficient gestió econòmica, quan la realitat és ben diferent.

Montserrat Martínez i Jacqueline Caubet asseguren que l'avantprojecte de pressupost presentat a la reunió del 5 d'agost pretén transmetre que les despeses baixen i que els gestors del fons estan fent una gestió eficient, quan la realitat és ben diferent i per aquest motiu van votar en contra.

Martínez i Caubet destaquen que partides com les despeses de personal, les inversions o la despesa corrent s'estan doblant i triplicant respecte al liquidat el 2021 i l'estimat per al 2022.

"La memòria diu que les despeses bancàries s'han reduït un 18% a causa per la bona gestió, però si les comparem amb les despeses d'aquest any, no només no s'han reduït un 18, sinó que han augmentat un 16%. Això fa que la realitat estigui una mica falsejada".

Jacqueline Caubet, representant dels assalariats

Assenyalen que aquestes irregularitats difícilment es poden atribuir a equivocacions puntuals.  L'anàlisi del pressupost per al 2023, segons les representants dels assalariats, apunten que l'exagerat increment de despeses previstes, no es reflecteix en la millora de la rendibilitat del fons, que és l'objectiu principal.

A més, en cap moment es fa referència a la memòria als ingressos i despeses liquidats el 2021 o estimades pel 2022. Per tant, no recull la realitat de les despeses ni dels ingressos del fons, ja que no es pot comparar amb dades fiables.

Informa: Joan A. Sarmiento-Pere Moliné
Imatge: Nil Forcada

Comparteix: