ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

"El retaule de sant Ermengol", un dels grans llegats d'Esteve Albert

www.andorradifusio.ad

Seguint amb els actes del centenari del naixement d'Esteve Albert, aquest dilluns s'ha fet una conferència per parlar d'una de les seves grans obres que avui dia encara es representa. Parlem del Retaule de Sant Ermengol que aquest any per commemorar la data ha organitzat diferents activitats.

"El retaule de sant Ermengol" es va començar a representar el 1957 al claustre de la catedral de la Seu d'Urgell. Va ser Esteve Albert qui el va recuperar a partir de la documentació dels arxius i l'ajuda de mossèn Pere Pujol. Des d'aleshores la representació de la vida del bisbe i patró de la ciutat ha conservat l'esperit del seu creador. El director del Retaule de Sant Ermengol, Lluís Obiols, explica que "les obres les feia sempre amb la gent dels pobles" i al mateix temps "va saber donar aquest caire turístic i de promoció econòmica de la qual avui parlem molt i ell fa 50 anys no només en parlava sinó que l'executava i la portava a la pràctica". Aquest és, segons Obiols, "segurament un dels llegats més destacables que ens ha deixat".

Aquest any amb motiu del centenari del naixement d´Esteve Albert es farà una jornada commemorativa el 9 d'agost. Del 2 al 10 d´agost el claustre de la catedral de Santa Maria de la Seu d´Urgell, l'única que es manté íntegrament romànica a Catalunya, acollirà un any més la representació del retaule.

Informa: Rosa Alberch     Locució: Yasmina Canedo

Comparteix: