ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La reunió de ministres iberoamericans de Medi Ambient consensua una declaració "molt ambiciosa" per afrontar la pèrdua de biodiversitat i el canvi climàtic

www.andorradifusio.ad

La primera reunió ministerial de Medi Ambient que se celebra després d'onze anys es tanca amb una declaració que Sílvia Calvó qualifica de "molt ambiciosa" i que per primer cop en anys estableix l'estratègia ambiental al centre de les polítiques iberoamericanes. Un aspecte, el mediambiental, que Calvó diu que amb la pandèmia s'ha mostrat clau en el desenvolupament dels Estats.

La declaració acordada aquest dimecres entre els ministres i viceministres iberoamericans en una trobada telemàtica ha d'assentar unes bases de futur. Així ho creu la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, que ha recordat la importància que tenia per a Andorra fer aquesta reunió ministerial que s'havia deixat de celebrar.

Entre els punts que s'han inclòs en la declaració hi ha afrontar reptes majors i urgents com la pèrdua de biodiversitat i la lluita contra el canvi climàtic.

S'ha buscat un màxim de consens entre els països. Calvó ha posat en relleu la importància que "una regió tan diversa i amb una extensió tan gran realment tingui una veu única a través d'aquesta declaració, i això pot tenir un impacte en els treballs que s'estan fent a nivell internacional".

Considera que "ha estat un repte molt important i necessari en el context actual", ja que "aquesta pandèmia ha posat en evidència l'estreta relació entre crisi sanitària i crisi ambiental".

Calvó ha afegit que les reunions prèvies a la conferència de ministres han permès intercanviar coneixements i interaccionar molt entre països. Unes sinergies que espera que es puguin mantenir així com la celebració d'una reunió ministerial d'aquest tipus en les cimeres iberoamericanes posteriors.

Informa: Anna Pifarré
Imatges: Xabier Moreira
Locució: David Domingo 

Comparteix:

3.235.105.97