El perill d'allau s'eleva al màxim nivell per primer cop en cinc anys

www.andorradifusio.ad

El perill d'allau arriba aquest dijous al màxim nivell (5/5) per primera vegada en el darrer lustre.

Segons indica el director de Protecció Civil, Cristian Pons, el motiu són les fortes nevades dels darrers dies i els gruixos acumulats, que es combinaran amb les pluges. Aquesta situació, que es pot allargar fins diumenge, crearà molta inestabilitat al mantell nival.

De fet, s'ha activat una prealerta per neu, pluges i vent els pròxims dies. Atenció també a la crescuda dels cabals de rius arreu del país.

És per aquest motiu que les activitats a la muntanya no estan recomanades fora dels circuits segurs de les estacions que estiguin oberts, i no es podrà accedir a diversos punts. Arcalís, Sorteny, Montaup i la Coma de Ransol són zones que s'han tancat de manera preventiva "per evitar danys majors", assegura Pons. 

Es recomana a la població que anticipi els desplaçaments, que s'asseguri de portar els equipaments obligatoris, que faci ús del transport públic i eviti l'ús del vehicle tant com sigui possible.

 

El Govern reforça el servei de transport escolar aquest divendres

Davant la previsió de nevades aquest divendres 10 de desembre, el Govern ha decidit desdoblar algunes línies de transport escolar, així com modificar alguns horaris per avançar-los lleugerament. Les famílies afectades rebran un missatge de text al mòbil amb la informació. 

 

Informa: Pere Moliné
Imatge: Albert Refart

Comparteix:

L'anàlisi: el problema de l'aparcament davant l'arribada massiva de turistes 457 nous positius de la Covid-19 des de dimarts, 2.260 casos actius i 31 ingressats a l'hospital