Rosa Gili es mostra sorpresa per les mesures per frenar el creixement urbanístic i veu una possible invasió de competències

www.andorradifusio.ad

Rosa Gili s'ha mostrat sorpresa per les mesures que va anunciar ahir el cap de Govern per posar fre al creixement urbanístic. La cònsol major d'Escaldes-Engordany ha lamentat que els comuns no hagin estat informats abans. Li genera dubtes per si no envaeixen competències comunals. Demana més informació al Govern.

Les mesures anunciades el passat dilluns per Xavier Espot per posar fre al creixement urbanístic i ajudar a pal·liar la dificultat de trobar pisos de lloguer a preu assequible han agafat amb el peu canviat el comú d'Escaldes-Engordany, que no en tenia constància. La cònsol major de la parròquia escaldenca declara: "Ens va sorprendre perquè al final l'urbanisme és competència comunal i penso que hauria estat encertat parlar-ne una mica abans"   

A Gili li genera dubtes que les lleis que s'han de votar el proper dimecres no envaeixin competències comunals. A més també que el Govern hagi de tenir l'última paraula a l'hora d'atorgar les llicències d'edificació, ja que afirma que no sap sota quins criteris es posicionarà el Govern.

La cònsol escaldenca veu bé que els comuns hagin de disposar en el termini d'un any d'estudis de capacitat màxima de cada parròquia perquè permetrà fer una reflexió sobre el creixement urbanístic. Amb tot ha assegurat que arriben tard i que quan era consellera general ja ho havia proposat.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Marta Paixà-Arxiu  

Comparteix:

La Massana inaugura el primer parc caní del Principat Retrets creuats entre majoria i oposició en el segon dia del debat d'orientació