Rosa Mujal treballa un projecte artístic a tres bandes a partir del cabell i la maternitat

www.andorradifusio.ad

Més enllà de ser un element estètic, el cabell ha donat moltes lectures al llarg de la història. Ara la pintora Rosa Mujal, la fotògrafa Natàlia Álvarez i l 'escriptora Girasol el posen al servei de la maternitat per fer-ne una reflexió que té l'origen en un somni.

Un mar i un vaivé d'onades que feien créixer una llarga cabellera pèl roja, la de la pintora Rosa Mujal. És el somni que va tenir l'escriptora Girasol i que va inspirar el naixement d'una instal·lació que preparen amb la fotògrafa Natàlia Álvarez. El nexe és el vincle mare-filla i la trena com a metàfora de saviesa al llarg del temps.

Rosa Mujal parla d'una experiència vital i treballa el concepte 'Toutes les feuilles tombes de mon arbre', totes les vides que han caigut per donar sentit al fruit, que en el seu cas és la seva filla. Un camí, una trena llarga i pèl roja, que alimentada per la fe creix amb la gènesi de la Bíblia i envoltada de pa d'or pren una magnitud transcendental.

Natàlia Álvarez recull la idea per fer un collage fotogràfic per parlar del cicle de la vida i la conferència genètica de l'afecte entre mare i filla.

La paraula tanca el cercle amb petites píndoles del puny i lletra de Girasol amb les diverses significacions i simbologies del cabell; des de la ciència, a les creences o a la mitologia.

Rosa Mujal, Natàlia Álvarez i Girasol treballen en aquest projecte que porta per nom 'Detupelo'. De moment s'ha presentat a Espanya, França i Andorra i s'espera que el 2019 es faci realitat.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Enric Fernández
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix:

Desmantellada una xarxa que robava en cotxes estacionats al Pas de la Casa Cinc funcionaris no es van incorporar a la feina tot i rebre l'alta de la CASS i van seguir cobrant de la Mútua