ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Una ruta per connectar els camins des de Sant Julià de Lòria fins a Sorteny

www.andorradifusio.ad

Unir Sant Julià de Lòria amb el parc de la vall de Sorteny. Aquest és l´objectiu de la primera fase dels treballs emmarcats en el pla sectorial d'infraestructures verdes que ha iniciat el Govern. Els treballs d´aquesta primera fase tindran un cost de 2 milions d´euros en quatre anys.

L´apropament de la natura a la ciutadania és un dels principals reptes del pla sectorial d'infraestructures verdes iniciat pel ministeri de Medi Ambient.

El projecte tindrà un cost anual de 500.000 euros durant quatre anys i preveu l'enllaç dels trams que van de Sant Julià de Lòria fins a Sorteny.

La iniciativa permetrà garantir la reserva d'espais i la cessió obligatòria dels terrenys, gràcies a les directrius d'Ordenament Territorial. Tot i això, el director de Medi Ambient, Marc Rossell, ha aclarit que hi ha alguns trams ja realitzats. "Hi havia un conveni amb el propietari del terreny per permetre el pas de forma temporal", ha exposat afegint que ara "el pla sectorial bloqueja aquests trams de camins i aquest itinerari".

La disposició d´un pendent suau és l'ingredient principal del projecte que pretén arribar a un públic familiar. L'afavoriment d´una mobilitat sostenible allunyada del trànsit rodat també és una de les premisses de la iniciativa. De fet, Rossell ha aclarit que sempre s'afavorirà el vianant. Vol ser "un projecte amable en què tothom gaudeixi de la millor manera", ha dit matisant que en alguns trams hi podran circular bicicletes "però estpa destinat sobretot als vianants".

El projecte implicarà accions a Sant Julià de Lòria, Andorra la Vella, la Massana i Ordino. Bona part d'aquests treballs s'articularà amb la recuperació de camins, la regulació d´alguns ja emprats i la construcció de nous, com per exemple un tram al rec del Solà.

Informa: Joel Romero
Imatge: Jordi Seabra

Comparteix: