El SAAS destinarà 1,5 milions a contractar personal

www.andorradifusio.ad

El SAAS preveu un milió i mig d'euros per a noves contractacions l'any vinent. Destaquen les incorporacions per a salut mental i per a la separació del SUM i Urgències. El pressupost de la societat pública superarà els cent milions d'euros, amb un increment del 10,5% de les despeses de personal. 

El pressupost del SAAS per a l'any 2024 s'aproparà als 105 milions d'euros, xifra que representa un 8,9 % més en comparació amb el d'enguany, segons les previsions pressupostàries. Entre els números, destaca l'augment del 70% de les despeses destinades a noves contractacions, que s'emportaran un milió i mig d'euros.

D'aquestes incorporacions sobresurten les 17 per a l'àrea de salut mental i desenvolupament del PISMA i la desena per a la separació del SUM i Urgències, projectes considerats estratègics per al país. Aquest capítol s'inclou en les despeses de personal, que s'incrementen un 10,5% respecte a l'exercici anterior. En aquest sentit, el SAAS preveu destinar-hi 58,5 milions d'euros, 5,5 més que al 2023.

L'impacte de l'IPC, la consolidació de places d'enguany, les noves contractacions, els compromisos assumits en el nou conveni i les pagues per la jubilació de personal explicarien aquest augment. Pel que fa al capítol d'ingressos, el SAAS preveu una injecció de 41,3 milions d'euros per part de l'Estat, un 17% més que enguany, i prop de 60 milions d'ingressos patrimonials que genera la pròpia societat. 

Informa: Sergi Cano
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

Èxit de la sàtira teatral sobre salut mental 'Bipolar' S'espera una arribada de temporers més controlada