ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El SAAS mantindrà el transport sanitari urgent i estudia com reformular tot el servei

www.andorradifusio.ad

El conveni per al transport sanitari es prorrogarà un any més. El nou concurs de concessió no estarà enllestit fins al 2020. El cap d'Urgències, Marcos Gutiérrez, ha avançat que el SAAS mantindrà el transport vital urgent.

El SAAS convocarà un nou concurs per a la concessió del transport urgent el 2020. A l'agost expira la pròrroga vigent actualment. Aquesta s'allargarà de nou un any més per donar temps a dissenyar el nou conveni i avaluar els possibles millores.

El cap d'urgències, Marcos Gutiérrez, explica que s'han d'analitzar "els tres tipus de transport per veure com podem unificar i, en base a això, quina seria la millor opció". "Encara estem a temps de fer una nova reestructuració del transport. El concurs es farà en base als nous requeriments", afegeix.

Gutiérrez ha avançat que el SAAS mantindrà el transport vital urgent. El nou conveni incorporarà els bombers, que com ara, s'ocuparan del transport urgent no programat i serà el programat el que es traurà a concessió.

Pel que fa al SUM, Gutiérrez aposta per reformular-lo per fer-lo "el més autònom possible" i amb els seus propis circuits. Possiblement s'haurà d'ampliar el personal "per desenvolupar un servei urgent mèdic com precisa el país".

També el 116, el servei regulador haurà de ser revisat per assumir millor algunes competències, com ara la gestió del transport aeri, que ha augmentat considerablement

Informa: Ana Alamán

Comparteix:

35.172.233.215