Salut mental alerta que atén el 10% de menors del país 

www.andorradifusio.ad

Salut mental atén cada vegada més infants i joves amb problemàtiques agreujades per l'ús de les pantalles. Un consum que, per exemple, dificulta el tractament de depressions i accentua les autolesions i les conductes suïcides. 

Així ho alerten experts tant del país com de l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona en una conferència organitzada pel comú d'Andorra la Vella. Subratllen que l'abús de les noves tecnologies genera situacions de malestar lligades a la pressió social i el ciberassetjament

La responsable clínica de Salut Mental infantojuvenil del SAAS, Maria Giró, explica que actualment, el servei està atenent entre un 8 i un 9% de la població menor d'Andorra. "Això és moltíssim", lamenta. Moltes de les consultes estan relacionades amb un malestar emocional o amb quadres depressius incipients, que segons assegura la responsable, preocupen els pares i sobretot els mestres, que són els qui estan més temps amb els menors durant el dia.

"Al 2014 esàvem atenent 250 menors l'any a Urgències i els darrers anys atenem uns 1.000 cada any. S'ha multiplicat per quatre.  I el trastorn de conducta alimentària igual. Una cosa és posar recursos, però es trituren tots els esforços que fem perquè si multipliques per quatre una problemàtica no hi ha forma d'atendre-la. Del que es tracta és que no arribi, prevenir-ho".

Francisco Villar, psicòleg especialista en la prevenció del suïcidi de l'hospital Sant Joan de Déu

Villar també alerta que aquest increment significatiu és alhora present en pacients amb conductes suicides vinculades al malestar amb les pantalles.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Nil Forcada 

Comparteix:

Joan-Marc Joval, nou director del departament de Promoció Cultural Replantejant-se la planificació turística