La salut mental, cap a una malaltia i no un problema social

www.andorradifusio.ad

El Govern tindrà dos mesos per revisar els convenis establerts amb aquells centres terapèutics i educatius on hi ha menors d'edat ingressats amb trastorns mentals o addicions perquè entrin dins la cartera de serveis de la CASS.

És a dir, que les famílies només hagin de cobrir com a màxim el 10% del cost total, com ja passa amb altres patologies. Així es recull a la proposta d'acord sobre salut mental que els grups parlamentaris de la majoria entraran a tràmit dilluns.

La voluntat és que no hi hagi diferències a nivell de salut. Les associacions d'afectats celebren que aquesta problemàtica es posi finalment damunt la taula i es reconegui com a malaltia

La proposta d'acord és fruit del context actual, en què cada cop més persones presenten alguna patologia relacionada amb la salut mental, en totes les franges d'edat.

Precisament, dotar el servei de Salut Mental dels recursos econòmics i humans necessaris, tenir correctament dimensionada l'àrea d'hospitalització de Salut Mental i el centre de dia i incidir en el programa de seguiment individualitzat per a persones amb trastorn mental sever i risc d'exclusió social són altres aspectes que es recullen en el document.  

Informa: Laura Massegú
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

Caldea confia que els preus de la construcció s'estabilitzin de cara a l'inici de les obres de l'hotel Presó per a la parella acusada de proxenetisme en un pis de Terra Vella