Sam Bosque prepara un homenatge a les persones que han format part de la construcció de les carreteres

www.andorradifusio.ad

De ben segur que, pujant o baixant d'Encamp, molts hauran vist les primeres pinzellades del nou projecte de Sam Bosque. Prepara un nou homenatge a la societat com a motor de construcció partint de les primeres carreteres. Vies de comunicació que ens parlaran a través de diverses generacions.

La construcció de la central de FHASA, l'actual FEDA, als anys 30 va suposar la transformació social i econòmica d’Andorra amb la construcció de les carreteres generals a parròquies altes.

Comunicacions que amb el temps han evolucionat amb una connexió entre les dues valls, i és precisament en una de les boques del túnel de les Dos Valires que Sam Bosque treballa des de fa dies en un homenatge a les persones que construeixen el país.

L'artista vol humanitzar "un entorn fred com pot ser una rotonda incoporant totes aquelles persones que al llarg de la història han format part de la constucció, no només del país, sinó específicament de les carreteres". Ens parla de "personatges, enginyers i treballadors històrics que van participar en la construcció de la primera carretera que va crear FHASA per l'electricitat, fins a personatges contemporanis que han pogut formar part del túnel (de les Dos Valires)".

Aquesta serà la primera fase d'un projecte que es continuarà després de l'hivern amb la intervenció en altres elements de l'entorn com les parets mitgeres o les columnes.

Bosque avança que pintarà "nens, que representen el futur del país, padrins, que sempre són els qui participen i opinen sobre com van les construccions del país i les obres", i personatges simulant aguantar les estructures que es col·locaran al voltant de les columnes simbolitzant la funció d'un pilar.

Aquí no es pretén amagar el formigó, ja que forma part del discurs de l'obra, un encàrrec del ministeri d'ordenament territorial.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

Pont de Tots Sants amb neu La influència del procés català a Andorra centra una conferència de l'institut de Drets Humans