Un Sant Jordi virtual

www.andorradifusio.ad

Aquest Sant Jordi serà més virtual que mai. La Covid-19 no permet que s'organitzin parades ni actes als carrers, però la voluntat de la població és continuar la festa des de la distància. Per fer-ho, fa dies que organitzacions i comuns estan preparant un ventall ben ampli d'activitats a través de les xarxes socials.

Una de les accions és el projecte "Paraules d'amor" que arriba de la mà de les fundacions ONCA i ENA. Aquest dimecres es publiquen a les xarxes tres càpsules on actrius i músics parlen de l'amor sota el leitmotiv "Si la música és amor buscant paraules, imagina't què passa quan les troba".

Una d'elles ens transporta a París amb Mònica Vega i Guitarbellows. En una altra, Roger Casamajor intepreta "De què rius" de Jordi Villegas amb Oriol Vilella.

Una de les iniciatives amb més participació ha estat la que s'ha vehiculat a través de la Biblioteca Nacional i la Xarxa de Biblioteques sota l'etiqueta #AndorraSantJordiACasa.

El personal de les dues institucions ha enregistrat petites càpsules audiovisuals per presentar les novetats editorials.

Els comuns també han fet les seves propostes. Per exemple, Sant Julià ha anat recollint aquests dies vídeos i àudios de diferents participants que han volgut narrar la història de Sant Jordi amb imaginació i creativitat. En el cas d'Escaldes-Engordany, han creat un web dedicat al Sant Jordi virtual amb diverses parades i espais interactius, com ara, de crítica literària i de recomanació de llibres, així com entrevistes amb escriptors. I Andorra la Vella ha fet servir el seu instagram per parlar amb els autors i compartir propostes.

Algunes suggerències s'han centrat a explicar els processos per elaborar manualitats i decorar les llars, finestres i balcons amb símbols de la diada. La capital ha compartit com l'Escola d'art prepara de forma senzilla una rosa amb cartolines.

Per la seva banda, l'Illa Carlemany ha creat una nova versió de la llegenda que s'ha basat en el "Costumari Català" de Joan Amades. El conte s'ha adaptat en format digital a les xarxes perquè els pares puguin llegir la llegenda als infants i en format audiovisual de la mà de professionals clau de la crisi sanitària.

Informa: Laura Cugat
Imatges cedides: ONCA i ENA-Biblioteca Nacional-Emma Da Silva- Beth Gil-Andorra la Vella-Illa Carlemany
Locució: David Domingo

 

Comparteix:

Concessionaris, perruqueries d'animals i articles de la llar, pròximes activitats a reobrir L'impacte de la Covid-19 fa minvar un 57% els visitants al març