Sant Julià limitarà el trànsit de l'abocador de la Rabassa

www.andorradifusio.ad

El comú de Sant Julià fixarà el trànsit a l'abocador de la Rabassa entre 8 i 12 camions per dia. Es pretén així mantenir la seguretat vial a la carretera i limitar les molèsties als nuclis habitats. Els treballs del projecte, pendent de l'autorització del Govern, implicaran la tala de 5 mil arbres.

Per mantenir la seguretat vial a la carretera de la Rabassa i reduir les molèsties als veïns de la zona, el comú de Sant Julià de Lòria limitarà el trànsit del nou abocador entre 8 i 12 camions per dia. Així s'especifica en una resposta escrita del Govern als consellers generals de Concòrdia, Pol Bartolomé i Maria Àngels Aché.

El projecte preveu l'ampliació de l'abocador al nord-est de l'actual i afecta una superfície de prop de 44.400 metres quadrats de terreny forestal classificat com sòl no urbanitzable. L'impacte més important es produirà per l’ocupació del terreny durant els treballs, que suposaran l’eliminació de 4 hectàrees de vegetació. S'estima talar uns 5 mil 200 arbres i desplaçar de forma permanent la fauna de la zona.

Un cop es disposi de l’autorització urbanística i el terreny, caldrà l'autorització del Govern amb l’informe tècnic que confirmi que l’abocador no representa cap risc per a la salut humana ni el medi ambient. De moment, cap comú ha ofert terrenys alternatius a aquest abocador o al del Maià per ubicar-hi centres de transferència provisionals o nous abocadors.

Informa: Redacció

 

Comparteix:

Disponible el servei de podologia per als majors de 65 anys al CAP del Pas El fiscal creu que la direcció de BPA esquivava la legislació antiblanqueig